Къща 1,5 – зимен сезон

С този пост някой от вас сигурно ще ме помислят за къщоман (което е различно от къщовник). Но в своя защита искам да кажа, че търсих такова хоби-занимание отдавна, много преди детската къща на двора.
Открих го чак сега, а то било под носа ми през цялото време.
Какво е то – макет на къща от дърво с много фини детайли, която се сглобяват и се лепи с Ц200. Получава се много приятен модел – нито много малък че да е несериозен, нито много голям, че да трябва да го изнесеш на двора. Има си и шкурка да се шлайфа, прозорци и врати, а накрая може да се оцвети.

Работата ми дава точно това разтоварване, от което имам нужда вечер – хем нещо да човъркам, хем да не е компютър (10 часа на ден стигат).
„Ама не е ли детска играчка“ – ми детска е, ква друга да е. А ние какви сме – пораснали деца. Всички знаят старта поговорка че разликата между мъжете и момчетата е в … цената на играчките. А точно тази не е и висока – за 36 лв получавате един от средните размери къщи с над 100 чарка. Сглобяването изисква средна към минимална сръчност, но не е олигофренско поставяне на части едно в друга.
Повече снимки на другите модели можете да видите тук. Ха познайте кой модел съм си поръчал на дядо Коледа.
Моделите можете да закупите от магазин „Фантасмагория“ – има уникални неща. Заслужава си да се разгледа само заради витрината.
А ето и моменти от процеса на сглобяването. Покритието на покрива, зелената морава и осветлението е моя добавка – няма ги в оригиналния пакет, но се реализират много лесно.

Едно мнение по „Къща 1,5 – зимен сезон“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *