Домашен хляб

Ето последния резултат от използването на фурната за домашен хляб. Много му се израдвах и реших, че е крайно време да я похваля в мрежата.

Използваме фурната от близо година и (стига да не ме размързи) резултатът винаги е много добър. Е, имало е издънки като да забравя маята или тестото да излезе от коша :).

Фурната е от най-обикновенните, малка до 1кг хляб, без някакви гъзарски програми, но се справя перфектно. До тук в нея съм правил хляб (бял,черен,смесен), кузунак, тесто за кифлички и едно от най-важните неща – тесто за пица. Единственото „неудобство“ е нуждата от много чакане да втаса – класическата програма (която се ползва в 99% от случайте) е 3ч 15мин, което е достатъчно да изнерви всеки гладен. Затова препоръчвам да се пуска мааааааааалко по-рано, а не преди сядане на масата.

Рецепти ли ? Това е най-лесното. Мрежата е пълна. Има даже няколко страници, където фенове са събрали по 100 рецепти от форумите. Освен това като направи 10 хляба и хващате „системата“ – от там всичко е въпрос на фантазия.

Ако пък ви се яде домашен хляб, но не ви се бъркат рецепти – братята немци са решили и този проблем. Имат страхотна серия готови смеси за домашен хляб – слагате само вода, изсипвате пакета и воала – имате чуден хляб. Текущо брашната се намират изключително в магазините „345“. Но след поредното повишение на цените им, стачкувам и ги взимам само в краен случай.

„Ама се яде повече хляб“. Категорично не е вярно. Естествено, след закупуването има еуфория и тъпчене, но то е с всяко ново нещо. След което почвате да си ядете точно толкова хляб, колкото и преди – просто е доста по-качествен (най-малкото знаете какво има вътре). Трайността му е много по-голяма, а вкусът … оставям сами да пробвате 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *