Аркутино Фемили Ризорт

Тази година лятото се оказа достатъчно дълго да вмъкнем още една морска почивка. Направихме го по бързия начин – комплексна почивка тип all-inclusive – без да мислиш за нищо и да се чудиш колко ще похарчиш. Мястото беше комплекс Аркутино или с пълното име „Аркутино Фемили Ризорт“.

Самият комплекс е изключително красив от архитектурна гледна точка, на приятно място сред природата (ако не броим близкия основен път за Приморско). Плажът е на около 500 метра през пясъчните дюни. Който го мързи – има чудесен басейн на две нива с чиста вода и (недостатъчно) шезлонги. Има доста зеленина, която се поддържа добре. Стаите са различни – по-малки и по-големи, но всички са много красиво мебелирани. За късмет се паднахме в много широка и чудесно обзаведена стая.

Като минус мога да изтъкна голяма денивелация в двата края, която може да изтощи и най-активните летовници, особено ако се паднеш на последния ред. За щастие собствениците са се погрижили да има две електрически колички за качване на багажа по нанагорнището.

Аниматорската програма беше сравнително скучна, но момчетата и момичетата правеха каквото им беше по силите с ограничените ресурси, които имаха. Имаше чудена фолклорна вечер с истинска нестинарка, която впечатли всички.

Интернетът е сериозно платен, което не е изненадващо като се вземе предвид сериозната инвестиция, която са направили при изграждането. Досега не бях виждал в бг хотел с такава разгъната площ, толкова професионалното изпълнение на безжичен достъп. Обикновено се слага един LinkSys на рецепция и готово. Аз си останах на мобилния от който също имаше изненади (както писах)

Разбира се, не всичко беше цветя и рози. Като цяло тотално отрекох обслужването тип „all-inclusive“ като форма на добра бизнес практика. Но затова в отделен пост. Според мен комплекса изобщо не е бил предвиден за такова обслужване при проектирането и в последствие е импровизирано.
Например храната се сервира на вторият етаж и след това трябва да избереш – или да седнеш вътре (където да се смесиш с миризмата на ядене), или да бориш за някоя от 8-те маси на терасата, или да слезеш долу по тесните стълби, крепейки чаши и чинии. И ако забравиш нещо … обратно горе.
Персонала беше изключително … призрачен – плъзгат се около теб без след от емоция (усмивка, дума, жест). Определено имат нужда от малко обучение как се отсервират чинии и кога се минава с парцала.
Т.н. барове (лоби и басейн) бяха … хмм, как да го кажа – смешни за категорията на комплекса.

Като крайна оценка – става, но без all-inclusive и със сериозни кадрови промени би получило оценка „отлично“ от мен.

Едно мнение по „Аркутино Фемили Ризорт“

  1. Добавете и среднощните партита ,които държат целият комплекс буден до сутринта. Втори път няма да стъпя тук!!! Късмет на ИЗЛЪГАНИТЕ!!!!!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *