Комплекс Исмена – перфектната мини ваканция

Тази година комбинирахме Великденските празници с мини вакация в комплекс Исмена – гр. Девин. Перфектна обстановка за почивка. Създателите му са открили идеалния баланс между голяма масов комплекс и малък бутиков. Въпреки голямата площ, не са се полакомили да изградят поредния мега хотел с 1000 стаи и пълен с пълзящи мравки.

Настаняването е в самостоятелни къщи (2 просторни спални, огромен хол, камина, тераска и прочее) или в апартаменти от подобен тип. Всичко е много чисто и красиво като интериор. Самите къщи са качени по склона и така дават възможност всеки да има уникална гледка към областта.

Външната атмосфера се оформя от много зеленина, изключително приятна архитектура на сградите, езеро с фонтан, няколко ресторанта(всичките за непушачи – муахааааа)

Към комплекса им и СПА център, който се ползва много активно, вътрешен басейн с минерална вода (май), а от това лято трябва да е заработил и нов външен басейн.

В единия край на двора имаше и голяма сцена за мероприятия, но нямаше нищо организирано докато бяхме там
Къщата ни беше толкова приятна, че почти не стъпихме в ресторанта – всичко ни се сервираше на терасата или в хола
Комплексът беше пълен за празниците, но въпреки това хората някак се пръскаха и никъде не усетихме ефекта „тълпа“ характерен за черноморските курорти.

Като единствен недостатък мога да посоча недостатъчни брой не персонала за размера на комплекса. Хората много тичаха, но просто не смогваха – явно кризата се отразяваше. Дано да не съсипе иначе този прекрасен комплекс.

П.П. В поста става дума за комплекс Исмена – да не се бърка с хотел Исмена, който е на същите собственици, но се намира в другия край на града и изобщо няма изброените качества. В мрежата видях мненията на много хора, които се подвели по това и съответно са останали разочаровани

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *