Тютюно-душенето

(Тютюно душенето е една такава дейност в която едни хора – правоимащите – пушат тютюн, а едни други хора – правонямащите – го дишат)

Събота вечер и неделя вечер със ядосано чувство гледах репортажите по новинарските емисии за проведените протести против скандалната отмяна на пълната забрана за пушене на закрито. Протестите бяха организирани от (за мен) нова организация,която има доброто желание да промени нещата. Браво!

Ядосаното чувство идваше от няколко неща:

  • Не се включих – а не се включих защото незнаех – а не знаех защото медиите нямат никакво желание да рекламират такова нещо.
  • Анти отразяването на основните ТВ медии – само пример : протест имаше и в събота и в неделя.  Репортажа от събота включваше какво ли не, но не и информация че ще има протест в неделя пак. Дали не се е знаело още в събота или журналиста, отразяващ събитието е спал ? Или организаторите спонтанно са го решили в събота след обяд ?
  • Сайтът на организацията (www.bezdim.bg) не работи – а адреса им го имаше на всички плакати на протестиращите. Ако е тяхна грешка – лошо, добро намерение – лошо изпълнение. Ако е бюрократична спънка (примерно на Регистър.БГ) – още по лошо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *