Легендата свърши, дойде желанието

image

Една година по-късно HTC историята продължава напред – ред е HTC Desire HD.

Явно отивам към заклет Android-ен фен. Поредната смяна след HTC Tattoo и HTC Legend е HTC Desire DH.
Първи впечатления. Голям, ама мноооого голям. Определено е на абсолютния максимум (и милиметър отгоре) за размер на „ръчен“ телефон. Ако направят по-голям определено вече ще заприлича на първите мобифони (с дръжка и отделна слушалка с кабел). Още съм на кантар дали това твърде голям минус. Усещам го доста нестабилен при обичайни прости действия с една ръка – изваждане от джоба, включване, избиране на някой. И това се дължи главно на нуждата да си местя дланта по гърба му за да мога да достигна до необходимите точки с показалец и палец. Което е предпоставка за изпускане. Не, …не, не ми е малка ръката, нито са ми къси пристите. Хайде, средностатистически са.

Хайде и малко да го похвалим.
Телефона е страхотен като мултимедийна играчка. Тук големия екран (с голямата резолюция) е направо телевизор за всякакви дейности – четене, писане.
Всичко е супер бързо – менюта, програми. Вече напълно забравяте за мотането на Windows Mobile, което си беше … абе Уиндолс.
Освен плюс за мен лично е 8-те мегапиксела в камерата и 720p резолюция на видео клиповете. Така вече мога да снимам Али без да ме е яд, че не нося Sony-то. Подобрението на констраста и цветовете е забележително спрямо HTC Legend.
Версията на Андроида е 2.2.1. Има вградена DLNA поддръжка, което позволява много лесно прожектиране на снимки, видео и музика на компютър, телевизор или други у-ва.
Автоматичните ъпдейти на програмите работят доста по-добре от преди.
Идва с вградена навигация, която е безплатна … за 40 дни 🙂 Но цената й (в зависимост от картата си заслужава)

А старата легенда този път дори и не можах да й пусна обява за „продава се“ – замина като топъл хляб докато мигна 🙂

Ъпдейт: Този пост доста отлежа в драфта, затова част от нещата вече не са верни. Като например версията на Android вече е 2.3.3, което донесе допълнителни плюсове. С размера свикнах (естествено) – сега като пипна по-малък телефон и ми малее 🙂
Бързам да го пусна, преди да се е продал и този 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *