Къщата на Али

Тук ще намерите информацията и снимките от построяването на детската къща на Али.
Всичко почна като предизвикателство дали мога да направя детска дървена къща, вместо баба и дядо да й купят пластмасова. Нали съм си инат – реших да приема предизвикателството, рискувайки да слушам после цяла зима – „видя ли – нищо не направи“. За да подсигуря успеха – започнах първите стъпки още в първи слънчеви дни на Април и така с големи паузи – до застудяването през септември.

Ето какво се получи:

Всичко се случи за няколко месеца около лято’10. Чистото време за работа е доста по-малко, тъй като реално съм работил по 2-3 часа в почивните дни и то съвсем не всички почивни дни (за съжаление). При всички случай правих доста компромисти в името на бюджетното решение и реалното завършване (без да се проточи 5 години).

Без да го планирам се получи още по-интересно, защото работих сам, а основните ми инструменти бяха – голям трион за дърво, винтоверт и малка бромашина. Без никаква друга механизация (с изключение на едно зе-ге за 10 мин, за което после съжалявах). Това направи работата доста тиха и спокойна – без да подлудявам съседите.

На моменти ми помагаха Алена (основно да ми отмъкне някой инструмент или като тежест при рязане) и баба Вили (не ти личат 90-те години, бабе). Рисунките са дело на Ани, без която къщата нямаше да има това весело излъчване и щяха да мислят, че е барака за инструменти – благодарим за което 🙂

Разбира се – остана и за догодина – иначе ще вземе да ни стане скучно

Междинните статии по време на работата – има малко подробности за изработката

Нещо като 360′ панорама около къщата

Ето и малко снимки от работния процес:

Дано се запаля и други ентусиасти да се занимават – изключително приятно е, а както се оказва – не трябва много.

5 мнения по „Къщата на Али“

  1. Здравейте,
    Трудно ми е да го сметка точно, тъй като с течение на времето добавих още неща (вече има покрив, парапет и други неща), но на етапа от снимките – около 200-250 лв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *